26 januari 2016, 10:39 - Jeffrey van der Linden

Vrouwen moeten niet anders trainen dan mannen en ze worden onmogelijk snel gespierd

Voordat ik begin met mijn preek wil ik graag eerst met jullie kijken naar wat logica. De gemiddelde man traint zo’n 4 á 5 keer per week keihard in de sportschool om “snel” gespierd te worden. De meeste mannen gebruiken hierbij meer gewicht bij oefeningen dan de gemiddelde vrouw. Ondanks deze feiten zien we hier elke zomer slechts weinig van terug. Herken jij jezelf als man of vrouw zijnde hier misschien ook in? Als we naar details kijken dan zien we vaak dat zaken zoals voeding, rust en training nooit optimaal zijn. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen en dit is ook vaak de reden waarom er na al die maanden van bloed, zweet en trainen vaak géén of slechts minimale vooruitgang zichtbaar is. In dit opzicht zijn mannen en vrouwen dus gelijk.

vrouw met dumbbelsDe reden dat de hoeveelheid spierontwikkeling vaak tegenvalt is omdat het moeilijk is en vaak erg veel geduld vergt. Bij mannen. Bij vrouwen vergt het nog minstens duizend maal zoveel geduld en de wetenschap staat me gelukkig bij met een verklaring hiervoor!

Het merendeel van de vrouwen die ik aanspreek in de sportschool is er heilig van overtuigd dat wanneer ze een gewicht van 5kg optillen ze de volgende ochtend niet meer in hun pas gekochte H&M truitje passen. Dit is natuurlijk de grootste onzin en ik zal je uitleggen waarom.

Zware gewichten tillen is slechts een onderdeel van het geheel. Het is bij lange na niet de enige factor waar je aan moet voldoen om gespierd te worden. Een van de belangrijkste factoren is het hormoon testosteron, waar jullie vast en zeker wel eens van hebben gehoord.

De normale (gezonde) mannelijke waardes van testosteron liggen ergens tussen de 200-1200 nanogram per deciliter. Bij vrouwen zijn 15-75 nanogram per deciliter normale waardes.

Stel dat je als man laag scoort en slechts een testosteronwaarde hebt van 200 nanogram per deciliter. In dat geval heb je nog steeds bijna drie keer zoveel testosteron dan een vrouw die van nature hoog in haar testosteron waardes zit! Gemiddeld hebben mannen zelfs 16,47 keer meer testosteron dan vrouwen!

De vrouwelijke bodybuilders waar je ’s nachts huilend van wakker wordt, zijn uiteraard niet natuurlijk. Om een soort gelijk fysiek te creëren als vrouw zijnde, ben je genoodzaakt om erg veel testosteron te injecteren om de van nature lage waardes te verhogen.

vrouw bench pressHet is vrijwel onmogelijk om als man snel gespierd te worden, tenzij je toevallig over een erg gunstige genetische aanleg beschikt. Wanneer je dit als vrouw wilt bereiken, moet je werkelijk een aliën zijn en van een andere planeet komen. Dus vrouwen, stop alsjeblieft met het doen van alleen maar dat saaie uurtje crosstrainer en beperk jezelf niet langer in de mogelijkheden die je hebt.

Train like a man if you want to look like a goddess!

Delen:
Jeffrey van der Linden, personal training
Bel, mail of whatsapp
06 - 576 74 181
info/vdlindenptnl