13 mei 2016, 19:22 - Jeffrey van der Linden

Wrap it up!

Ik kan me voorstellen dat je niet altijd tijd hebt om uitgebreid te koken.
Een gezonde wrap maken is dan een uitkomst.
Wraps kun je kant en klaar kopen bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Je hebt ze in verschillende soorten en maten.
Weet je niet waarmee je de wrap moet beleggen? Er zijn oneindig veel mogelijkheden.

Zo kan je een wrap koud maar ook warm eten. Eet het als ontbijt met bijvoorbeeld pindakaas en banaan.  Je kan het natuurlijk ook eten tijdens de lunch of als diner. En niet te vergeten als borrelhapje op een feestje.

Wij hebben vandaag de keuze gemaakt voor een frisse lente wrap.

 

Ingrediënten voor 4 flink gevulde wraps

  • 120 g kipfilet
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 2 flinke tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels koriander vers
  • sap van ½ limoen
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

Bak de kipfilet in olijfolie en snijd in plakjes.

 

Snijd de avocado en doe dit samen met de Griekse yoghurt in een kom. Prak de avocado door de Griekse yoghurt. Het is niet erg als er nog wat grote stukjes overblijven. Dat is juist lekker, al zeg ik zelf.

 

Haal de zaadjes (het natte) uit de tomaten en snijd het overgebleven stevige vruchtvlees in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de komkommer. Voeg de tomaat en de komkommer bij de Griekse yoghurt en avocado. Snijd de bosuitjes fijn en roer door de salade. Pers 1 teentje knoflook en ½ limoen uit boven de salade. Vers gemalen peper brengt er wat pit in. Meng het geheel goed. Proef en besluit zelf of een snufje zout nodig is.

 

Pak een wrap en leg de reepjes kipfilet erop. Schep de salade erbij en rol de wrap op!

 

 

Voedingswaarde per wrap

kcal 362,3 kcal, vet 19,3 gram, eiwit 17,5 gram, koolhydraten 27,3 gram, vezels 4,3 gram

 

Delen:
Jeffrey van der Linden, personal training
Bel, mail of whatsapp
06 - 576 74 181
info/vdlindenptnl